„Így kellene megtalálni saját magunkat. Én és ÉN együtt.
Az egónak megtalálni a helyét, és együttműködni azzal a fénnyel, ami minden érző lény sajátja.
Nem lehet legyőzni, megsemmisíteni, de talán nem is kell. Meg kell tanítani együttműködni.”

Nők és Férfiak


Az emberi elme duális. Mit is jelent ez? 

Nincs semmi sem önmagában. A Szív-szútrából tudjuk: 

"Nincs szem, fül, orr, nyelv, test és tudat. Nincsenek formák, hangok, illatok, ízek, tapinthatók és tudattárgyak."

De mit is jelent ez a dualitás. Nincs olyan, hogy rossz, ha nem tudjuk mi az, hogy jó. Nincs sötét, ha nem tapasztaltuk előtte a világosat. Valamihez mindig hasonlítani kell, kell egy innercia-rendszer, amiben viszonyítunk.

És így is működünk minden cselekedetünkkel. Valahol mélyen elraktároztunk egy tapasztalatot (fény). Emlékszünk rá, hogy milyen és mit váltott ki belőlünk. Ezért nem gondolkodunk, hanem automatikusan felemeljük a kezünket és eltakarjuk, hogy ne süssön a szemünkbe.

Ilyen és ehhez hasonló automatizmusok alapján alakul ki az értékrendünk, gondolkodunk, cselekszünk. Ez a dualitás lesz az alapja a világunknak, ami körülvesz. Mindennek, amit teremtünk.

És akkor most -látszólag- váltsunk témát. Mitől nő a nő, és mitől férfi a férfi? Elgondolkodhatunk és jöhetnek a berögzült automatizmusok. A férfi attól férfi, hogy erős, lehet rá szímítani, döntésképes, biztonságot ad stb. Mindenki a saját tapasztalatai (a saját duális világa) alapján hoz jelzőket. És persze ugyanígy a nőkre, mondhatjuk, hogy csinosak, gondoskodóak, érzékiek, háziasak.

De férfi az erőtől önmagában nem lesz csak egy izomtömeg? A nő a háziasságával önmagában nem csak egy cseléd? Valóban elégséges ömgagában ezen jelzők összessége? Vajon férfi e az a pasi, aki erős, döntésképes, biztonságot sugárzó, de nem ért a nők nyelvén? Vajon nő e az egyébként csinos, házias, érzéki, gondoskodó hölgy, aki egyébként fél a férfiaktól?

Ha duális a gondolkodásunk, valamihez viszonyítva alakítjuk ki véleményünket értékrendünket, akkor létezik e férfi vagy nő önmagában? Vallom, hogy nem. Igenis azt gondolom, hogy a férfi a nőtől lesz férfi. A nő adja meg neki azt a "rangot", amitől nem fiú, vagy pasi lesz, hanem FÉRFI. És ez visszafelé is igaz. A lányok, hölgyek, csajok, akkor lesznek NŐvé, amikor találkoznak a FÉRFIval.

És persze mindehhez elengedhetetlen, hogy saját magunk nemiségét is eképp éljük meg. Ha a csajok csajként és nem NŐként, a pasik pedig nem FÉRFIként tekintenek magukra, akkor nagyon nehéz dolguk lesz a párválasztásnál.

Mondom is mindig, hogy ne várjuk egy bulin, randin, hogy megtaláljuk az ideális csajt, vagy fickót. Ne várjunk a fiúkra és a lányokra, hanem gondoljunk magunkra NŐként és FÉRFIként és el fog jönni az ideális FÉRFI vagy NŐ az életünkbe. Mert megérdemeljük.... 


7koznapiego: 2016-04-02 07:50:53
Bejelentkezés