„Így kellene megtalálni saját magunkat. Én és ÉN együtt.
Az egónak megtalálni a helyét, és együttműködni azzal a fénnyel, ami minden érző lény sajátja.
Nem lehet legyőzni, megsemmisíteni, de talán nem is kell. Meg kell tanítani együttműködni.”

Hit. Meddig?


Az elmúlt 20 évben játszottam az üzletembert. Dolgoztam multinak és kisvállalatnak, adtam el és adtam bérbe, voltam vállalkozó és rávettem másokat is, hogy vállaljanak be dolgokat. Voltak szép évek és voltak szép bérek. De sosem jött össze a kacsalábon forgó palota.

Az elmúlt 5 évben egyre kevésbé élveztem ezt. Mára ki is vontam magam ezekből a folyamatokból. Ha kicsit is érted a karmát, ha egy szemernyit is foglalkoztat a spiritualizmus, akkor egyre kevésbé tudod kivenni a részed az üzleti folyamatokból. Elveszted a motivációt, egyre kevésbé érdeklődsz és lassan lassan nem is érted, hogy hogyan tettél meg dolgokat a nem is olyan régi múltban. Persze nem akarom szentnek lefesteni sem magam, sem azokat, akik hasonló pályán mozognak, de aki egy csöppet is ismer, pontosan tudja mire gondolok.

Na jó... De akkor hogyan tovább? Merre?

Hiszem, hogy aki péknek születik hiába lesz ügyvéd, nem fog megélni belőle. Neki péknek kell lenni. És persze nagyon sok pék nem él túl jó anyagi körülmények közt (elnézést a pékektől), de ennek véleményem szerint az az oka, hogy ők a szívük mélyén nem pékek. De így van ez az ügyvédekkel, orvosokkal, vagy éppen az utazási irodák dolgozóival is. Ha nem vagy a helyeden nem lesz belőled semmi, de ha azt csinálod, ami vagy, akkor az univerzum mindent biztosít ahhoz, hogy működni tudj.

Elengedtem a "civil" munkámat. Volt ebben némi kényszer és bennem is egyre kevesebb volt az ellenállás. A könyvem útját egyengetem. Ma segítőként teszem a dolgom. A helyemen vagyok e? Nem tudom. Alakulok Vigyáz e rám is az univerzum, vagy a hitem csak a mindent elbíró papír hasábjain állja meg a helyét?

Kellene néhány jó gondolat, amivel promóznám a könyvemet, hogy megtalálja a célközönséget. Nem megy. Sosem voltam az, aki a könyökével csinál helyet a saját irományának. Csak remélni merem, hogy egyszer eljut mindenkihez a szándék, ami miatt leírom ezeket a sorokat. Csak remélni merem, hogy segít az univerzum...

És persze közben jönnek a sárga csekkek, itt a karácsony és én is szeretnék a gyerekemnek ajándékot venni. Kitart e a hitem? És ha mégis vissza kell fordulnom a BIZNISZ felé, akkor vajon az megfutamodás? Vagy mégsem most vagyok a helyemen? Vagy csak iz idő nincs még itt? És egyáltalán kinek kell ezt megválaszolnia?


7koznapiego: 2016-12-13 11:35:46
Bejelentkezés